O tom, že cukr a slazení s ním, moc neprospívá zdravému životnímu stylu, se všeobecně ví. Díky tomu se nabízí různé náhražky sladidel a to v podobě pestrých sirupů. Mezi nováčky se tak objevuje čekankový sirup, který obsahuje o 95% méně cukru a 45% méně kalorií ve srovnání s ostatními produkty na trhu, co se týče medu, javorového či agávového sirupu a podobně. Vypadá to, že získá mezi uživateli prvenství ve svém užívání. Výhodou je, že se dá použít jak ve studené, tak teplé kuchyni což je potom skutečně obohacením zdravého stravování.

Úbytek tukových zásob

Kdo se pustil do boje s nadbytečnými kilogramy, tak rozhodně odloží slazení na druhou kolej. V případě čekankového sirupu to je trochu jiné. Pokrmy, připravované za jeho účasti vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelném užívání dochází i k přirozenému úbytku tukových zásob, což je skutečně dobrou zprávou. Dávkování je zhruba tak podobné jako u medu. Jen s tím rozdílem že obsahuje poměrně velkou část vlákniny a má daleko nižší glykemický index. Dá se použít i pro děti, jelikož se vyrábí i dětská nabídka. Jak je vidět i sladit se dá zdravě a bez výčitek.